image-1


2021

Capitool 11, Enschede
053 – 47 57 000
info@hetzorgfestival.nl
Bereikbaarheid

Deel het met je vrienden!

VOL – Zorgfestivalronde 28 januari : Hoe ICT impact kan maken in het primaire proces


LET OP: Deze sessie zit helaas al vol! Schrijf je onderaan deze pagina in voor onze nieuwsupdates zodat je op de hoogte blijft van het programma.

 

Doelgroep: ICT’ers in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg.

Hoe maak ik impact met ICT die het primaire proces daadwerkelijk ondersteunt? In de ouderen- en gehandicaptenzorg klinkt het steeds vaker: geef zorgprofessionals hun vak terug. Laat hen vanuit hun kennis en kunde zelfstandig beslissingen nemen die het welzijn van de cliënt vergroten; achter de voordeur of op de woongroep. Welke rol moet en kan IT hierin spelen?

Uit de praktijk blijkt dat de huidige ICT het primaire proces niet of onvoldoende ondersteunt. Gevolg is dat zorgverleners workarounds verzinnen. Dat kost tijd. Die tijd kunnen ze beter besteden aan het verlenen van goede zorg. Willen zorgprofessionals hun verantwoordelijkheid kunnen pakken, dan hebben ze ondersteuning nodig van andere ICT-hulpmiddelen Dat vergt een nieuwe rol van de ICT-Manager in de ouderen- en gehandicaptenzorg. Die transformeert van beheerder naar facilitator, want ICT verschuift van de backoffice naar het primaire proces. Maar hoe pak je dit aan en hoe maak je impact met ICT die het primaire proces daadwerkelijk ondersteunt? Omdat veel organisaties met deze uitdagingen te maken hebben, organiseren we hier speciaal een Zorgfestivalronde voor: “Hoe maak ik impact met ICT die het primaire proces daadwerkelijk ondersteunt?”

Tijdens deze ronde duiken we met 10 vakgenoten dit thema in.

 

Het programma

28 januari 10.00 – 11.30 : start met ronde tafel gesprek + kiezen van jouw opdracht

28 januari in de middag : 1 op 1 verdiepingssessie met een vakgenoot (+/- 45 minuten)

Aan de slag met jouw opdracht

4 februari 10.00 – 11.00 : vraag maar raak-uurtje met o.a. Koen Engbers

9 februari 10.00 – 11.00 : bespreken van opdrachten met vakgenoten + afsluiten van het programma

Meedoen?

Deze sessie zit helaas al vol! Schrijf je via onderstaand formulier in voor onze nieuwsupdates zodat je op de hoogte blijft van het programma.