image-1


19 mei 2020


Capitool 11, Enschede
053 – 47 57 000
info@hetzorgfestival.nl
Bereikbaarheid

Deel het met je vrienden!

Nieuw zorgdossier Elver: ‘Het primaire proces is de rode draad.’


Gehandicaptenzorgorganisatie Elver ontwikkelt een nieuw cliëntgericht zorgdossier dat volledig gericht is op het ondersteunen van het werk van de zorgprofessionals. Bestuurder Irma Harmelink heeft zich hier persoonlijk sterk voor gemaakt. “We moesten het eigenaarschap heroveren. Bij ons vorige dossier zagen we onszelf vaak gedwongen de leverancier te volgen, omdat we niet goed genoeg wisten wat we wilden. Dat is dan ook de belangrijkste les die we uit dit traject getrokken hebben: ‘Weet wat je wilt.'”

“Tijdens de zoektocht naar de inrichting van het nieuwe dossier zijn we bij verschillende collega-instellingen langsgegaan om van medewerkers uit de praktijk te horen wat ze van hun digitale dossier vonden”, vertelt Harry Fukkink, informatiemanager bij Elver.

Daarbij stuitte Elver min of meer bij toeval op Ecare en haar ECD PUUR. Dat is best verrassend want op dat moment had Ecare nog helemaal geen zorgdossier voor de gehandicaptenzorg en het stond ook niet op de ontwikkelagenda. Maar Elver liet niet los en ze wisten Ecare met hun enthousiasme en hun visie te overtuigen PUUR. voor de gehandicaptenzorg te bouwen, met als uitgangspunt de professionele autonomie van de medewerkers.

Een nieuw ECD is niet het enige waar Elver naar gekeken heeft. Ook is onderzocht wat nu de beste ‘online werkplek’ is voor de medewerkers van Elver en welke tooling daar het best bij past. De keuze viel op Google in combinatie met Chromebooks. Harry vertelt: “Alle medewerkers werken straks met een Chromebook. Dat is een betaalbare, kleine laptop, eenvoudig, snel en veilig in gebruik, waar virussen geen vat op hebben. Allemaal wensen van ons. En je kunt hem ook nog eens dubbelvouwen, waardoor je eigenlijk een soort tablet hebt. Samen met PUUR. maakt dit het hele plaatje compleet.”

Tijdens dit college hoor je van Harry en Irma hoe het juiste ECD, de juiste infrastructuur en de juiste tooling Elver helpt in de ontwikkeling naar meer eenvoud, veel minder bureaucratie en ondersteuning gericht op het primaire proces vanuit vertrouwen in vakmanschap.