image-1


19 mei 2020


Capitool 11, Enschede
053 – 47 57 000
info@hetzorgfestival.nl
Bereikbaarheid

Deel het met je vrienden!

Workshop: Medicatieveiligheid in je ECD


“Wekelijks worden in Nederland meer dan 1.200 mensen in het ziekenhuis opgenomen door medicatie-incidenten! Wij moesten dit even laten bezinken….deze cijfers liegen er niet om!
Gelukkig is bijna de helft van deze gevallen vermijdbaar. Hoe? Dat ervaar je tijdens deze workshop.

Bijna iedereen kent wel een verhaal waarbij er ergens in het medicatie proces iets misgegaan is. Gelukkig zijn er al veel digitale oplossingen en technologieën beschikbaar die het medicatie proces kunnen ondersteunen, zoals de elektronische toedienregistratie (ETDR) systemen. Denk hierbij aan Medimo, Boomerweb, CareXs, Meddy, NCare & Medicheck. Maar dan nu de hamvraag: ‘hoe kan deze digitale wereld jou in je dagelijkse praktijk ondersteunen?

Dennis Snippert, Product Owner bij Ecare neemt je in deze workshop mee in de wondere wereld van de medicatie toedieningsregistratie; een mooi woord voor scrabble. Hoe kom je zo snel en efficiënt mogelijk bij de toedienlijst van een cliënt? En hoe kan een ECD jou in je dagelijkse proces medicatie toediening helpen? Met praktijkvoorbeelden en een demo neemt Dennis je mee in de oplossingen die wij in PUUR. al bieden. Bijvoorbeeld dat je met 1x inloggen overal bij kunt, niet steeds weer dezelfde informatie in moet voeren over een cliënt, en bye bye kunt zeggen tegen het eindeloze navigeren door een softwareapplicatie om op de juiste plek te komen.

Daarnaast staan we ook stil bij hoe de Zorg Informatie Bouwstenen (misschien heb je de term ZIB’s al eens horen vallen) je helpen bij gebruikersgemak en risicobeperking. Hoe verminder je het risico op verkeerde registratie van een cliënt in meerdere systemen? Hoe borg je dat je zorgvuldig met cliënt informatie omgaat en alleen de informatie deelt die nodig is? Hoe zorg je dat je alleen cliënten ziet die ook daadwerkelijk van belang zijn voor jou zonder administratieve last? Een kleine greep uit de vele vragen waar je in deze workshop antwoord op krijgt.