image-1


2021

Capitool 11, Enschede
053 – 47 57 000
info@hetzorgfestival.nl
Bereikbaarheid

Deel het met je vrienden!

VOL – Zorgfestivalronde 22 april: nieuwe technologie in de praktijk en de acceptatie door eindgebruikers


Doelgroep: ICT en innovatiemanagement van zorgorganisaties

LET OP: Deze sessie zit helaas al vol! Schrijf je onderaan deze pagina in voor onze nieuwsupdates zodat je op de hoogte blijft van het programma.

Hoe krijg je collega’s mee in innovatie?

Je hebt iets moois, een technologisch hoogstandje, een oplossing die de zorg echt vooruit helpt. Het kan vanalles zijn: een knuffelrobot voor demente cliënten, een slimme bril waarmee zorgprofessionals elkaar kunnen ondersteunen. Of, minder zichtbaar maar zeker niet minder effectief, een zorgdossier waartegen je kunt praten, dus niet hoeft te typen. Technologie kent geen grenzen meer, alleen…. hoe krijg je je collega’s mee?

Hoe je innovatie effectief over de bühne brengt, staat centraal tijdens Het digitale Zorgfestival voor ict’ers en innovatiemanagers op donderdag 22 april van 13.30 – 14.45 uur via Zoom. 

 

Slimme samenwerking bij ouderengeneeskunde

Michael Hamers van Zorg Groep Beek, experimenteert veel met innovatieve technologie. Behalve mede-oprichter van zijn ouderenzorgorganisatie is hij procestechnicus en heeft hij een achtergrond in personeelsbeleid. Michael vertelt over hoe hij technologie inzet voor slim samenwerken in de ouderengeneeskunde via een smartglass en een spraakdossier.

 

Tips en trucs voor acceptatie

Matthias van Alphen en Joep Kleinmeulman van Adapta geven tips en trucs over het accepteren van nieuwe technologie door eindgebruikers. Zijn technologisch adviesbureau helpt zorgorganisaties om het werk van zorgprofessionals leuker en makkelijker te maken door hulp van slimme technologie. Daarvoor heeft Adapta een succesformule ontwikkeld en die delen Matthias en Joep vandaag met alle deelnemers van het Zorgfestival. Zo kan ook jij innovaties succesvol laten landen, zodat eindgebruikers ze ervaren als hulp, niet als last.

 

Discussieer mee

Er is volop ruimte voor discussie met vakgenoten, dus deel vooral jouw ervaringen met het doorvoeren van innovaties en stel al je vragen.

 

Meedoen?

Deze sessie zit helaas al vol! Schrijf je via onderstaand formulier in voor onze nieuwsupdates zodat je op de hoogte blijft van het programma.